Leírás :
Japán legfontosabb termesztési területén, a Shizuoka-ban található Kawane legjobb tearégiója,
ahol tavasszal a Yabukita és az Okumidori zöld teafajták alapján a legfinomabb Tenchát állítják elő.
A teák három hétig tartó árnyékolása után a leveleket leszedik, rövid ideig párolják, válogatják,
majd szárítják. Szemben például a Senchával vagy a Gyokuróval, a Tenchát úgy hengerelik,
hogy a lehető legtöbb tartalom megmaradjon őrlés közben.
Könnyedén felfedezhető ez az intenzív íz a csészében,
amely csodálatosan édeskés, testes ízt bont ki, enyhén gyógynövényes jegyekkel, de keserűség nélkül; a por élénk neonzöld színű.
Elkészítés: 1-2 perc főzési idő 70° - 80°C vízhőmérséklet
Adagolása : 2 g / 200 ml
Származási hely : Japán