Alejandro Lainez Sales közel 2 hektár termőföld tulajdonosa San Pedro Nectában, Huehuetenangóban. Családi farmján, amely a hegyek lábánál található, különféle fajtákat termeszt, köztük Bourbon, Typica, Caturra és Catuai. A "Chejoj" a farm neve "lovak és nagy madarak földjét" jelenti a Mam vagy a beszélt maja nyelven.
A kávét éretten szedik le, és még aznap pépesítik, majd 24-35 órán át erjesztik, majd háromszor mossák, 3,5-5 napig szárad a teraszokon.
Microlot prémium minőség.
Guatemala kávéágazatának túlnyomó többségét a kistermelők teszik ki, környezettudatos vásárlóink pedig folyamatosan keresik a kivételes kis mennyiségű, gazdaságspecifikus kávét. Ezeket különböztetjük meg kínálatunkban úgy, hogy a legjobb minőségűek és a legmagasabb árat érik el a termelők.Általánosságban elmondható, hogy a kávét éretten szedik fel, és még aznap vagy másnap pépesítik, majd az éghajlattól függően 12–48 óráig hagyják erjedni. A kávét ezután héjtalanítjákl, és teraszokra vagy magasított ágyakra terítik, hogy megszáradjanak.Huehuetenango Nyugat-Guatemalában, Mexikóval határos. Rendkívül változatos, és arról ismert, hogy a legjobb kávékat itt termesztik Latin-Amerikában a különleges éghajlatnak, tengerszint feletti magasságának, vízforrásainak és hagyományos fajtáinak köszönhetően. A Huehuetenangóból számos kínálat érkezik, beleértve a csokoládés volumenű ajánlatokat és a gyümölcs mikrotételeket.