Burundi Shembati Washed dried on African beds kávénk családi gazdaságokból származik, amelyet 2010-ben Salum Ramadhan alapított, aki burundi Kayanza tartományban született és nőtt fel. Salum négy mosóállomást üzemeltet Kayanzában. Mind a négy állomás tükrözi Salum kávé iránti szenvedélyét és közössége iránti elkötelezettségét. A tételek aprólékosan elválaszthatók, és teljesen nyomon követhetők a betakarítás dátumától a mosóállomásig. Minden tételt szigorú protokoll alapján osztályoznak, amely magában foglalja a kézi válogatást is. A szelektált kávé háromrészes erjesztési folyamaton megy keresztül, 16 órán át száraz erjesztésen, majd további 14 órán át vízzel történő erjesztésen , majd mossák és friss vízben áztatják 10 órán át. A Salum a gazdálkodóknak plusz pénzt fizet a kávéért. Arra is ösztönzi a gazdálkodókat, hogy tartsák és dolgozzak fel a fel nem használt cseresznyét személyes fogyasztásra vagy a helyi piacon értékesítsék. A Salum faiskolai programmal rendelkezik a palánták terjesztésére a gazdák számára.
Ízjegyek : Nagyon finom, nagyon afrikai ízű a csésze kávé. Magasabb savasság erős csokoládés fűszeres jegyek dominálnak benne. A lágy gyümölcsös- és virágos édes tónusok is
megtalálhatók az aromákban de gyorsan elhalványulnak egy teltebb testű komplex csokoládésabb ízzé.
Ez egy különleges kávé, amely hasonló a csúcsminőségű Kenyához.
Közepes pörkölésnél kiegyensúlyozott csésze található