SAN IGNACIO DE ACOSTA
TERROIR kávé
A Hacienda San Ignacio Palmichalban, Acosta államban található, egy kis vidéki közösségben, San Josétól délnyugatra. A nagy tengerszint feletti magasság és a környék egyedülálló mikroklímája tökéletessé teszi a minőségi kávé termesztését, így a kávétermelés a helyi gazdaság jelentős részévé vált. Az elmúlt 7 évben a Hacienda San Ignacio a FONAFIFO-MINAE Erdővédelmi Program része volt, és a gazdaság több mint fele az őshonos növény- és állatvilág védelmét szolgálja. Hatalmas erdős területek választják el a kávéterületeket, és biológiai folyosóként szolgálnak az őshonos fauna számára. A Hacienda négy producer tulajdona: Juan Valerio, Gilberto Rojas, Oscar Duran és Alfredo Mendez. Ezt a kávét természetesen dolgozzák fel és lassan szárítják magaságyakon, lédús piros gyümölcsös jegyeket adva a régió híres csokis profiljához.
Los Santos klímáját 7 hónapos esős időszak (májustól novemberig) és 5 hónapos száraz időszak (decembertől áprilisig) jellemzi. A virágzási időszak novembertől márciusig tart. A betakarítás és a szárítás a száraz évszakban történik.