A CHIAPAS RÉGIÓ
Mexikó délnyugati részén fekvő Chiapas régió 1824 előtt guatemalai volt. Domborzata part menti területeket, völgyeket, hegyeket és trópusi erdőket foglal magában, egyik legfontosabb termelő régiója. Kivételes bioklimatikus viszonyok jellemzik, amelyek lehetővé tették számára, hogy gazdag és változatos mezőgazdasági termelést fejlesszen ki földjének közel 20%-án.A kávéültetvények legtöbbször családi tulajdonban vannak, és egyre több a szolidaritási szövetkezet. Röviden, ez egy kulináris, kulturális és földrajzi sokszínűségben rendkívül gazdag régió.
Ezt a kávét Mexikó déli részén, a Motozintla terroir-on termesztik, 1200 méteres magasságban. Az éghajlat mérsékelt, télen enyhe, nyáron melegebb.
Kizárólag vizet használnak a koffeinmentesítési eljáráshoz, ami azt jelenti, hogy ez egy teljesen természetes folyamat
Eszpresszóként, capuccinóként kevés tej remekül kiemeli az ízeket, kakaós illata egyedulálló.